keskiviikko 29. huhtikuuta 2020

Mini-meditaatio tekee päivästä paremman

Kun olet turhautunut tai stressaantunut esimerkiksi työssäsi, mini-meditaation tekeminen muutaman kerran päivässä voi tehdä ihmeitä stressitasollesi. Lisäksi se voi myös lisätä keskittymiskykyäsi ja energiatasojasi. Sen ei tarvitse kestää kauan, ja se voi olla missä tahansa, milloin tahansa päivästä. Joten tässä on askel askeleelta opas, kuinka voit lisätä energiaasi meditaation avulla.

1. Meditaatiopaikka
 Se voi olla missä tahansa. Valitse kuitenkin paikka, joka on kaukana melusta ja häiriötekijöistä. Valitse hiljainen tila. Se voi olla makuuhuone, penkki puistossa tai pukuhuone/WC-tilat työpaikalla.

2. Istu alas tai ole muuten mukavassa asennossa. Tärkeintä on, että selkäsi on suorassa. Kun selkäsi on suora, sen avulla voit hengittää helposti.

3. Anna jokaisen kehosi osan rentoutua.

4. Sulje silmäsi ja hengitä HITAASTI syvään. Suurin osa ei huomaa sitä, mutta he ovat todella pinnallisia hengittäjiä. Kun hengität syvään käytät happea paljon tehokkaammin.

5. Yritä nyt tyhjentää mieltäsi ja vaientaa se. Tämä voi olla aluksi vaikeaa, mutta toistojen kautta siitä tulee rutiini.

6. Jos sinulla on vaikeuksia mielen tyhjentämisessä, niin yritä keskittää mielesi johonkin rauhoittavaan kuvaan, esimerkiksi merenrantaan tai vuorimaisemaan. Voit myös kokeilla mantran toistamista mielessäsi. Itselläni toimi hyvin yksinkertainen ”tyhjennä mielesi” -mantra. Tämän mantran toistaminen on itseäni auttanut myös nukahtamaan.

7. Valitse 8 yksityiskohtaa juuri luomastasi mielikuvasta. Jos kuvittelet merenrnataa, niin kuvittele meren ääni, väri ja aallot ja jne.

8. Avaa silmäsi ja ojenna kätesi ja jalat venyttäen niitä.

9. Hengitä syvään ja olet valmis palaamaan takaisin päivän askareisiin energisenä tai työsi pariin. 

Tätä kannattaa kokeilla, koska se todellakin toimii. Tämän suorittamiseen ei montaa minuuttia mene ja se voi kääntää koko päiväsi. Yleensä stressi, turhautuminen tai suuttumus vaikuttaa tunteja tai pilaa koko päivän, joten kannattaa antaa mahdollisuus mini-meditaatiolle.

Jaksan edelleen hämmästyä, kun kuulen tätä pidettävän hölynpölynä tai vaihtoehtoisesti henkisesti korkealle kehittyneiden etuoikeutena. Yleensä tämä tulee semmoisen henkilön suusta, joka ei sitä ole kokeillut ja on muutenkin ennakkoluulojensa vanki kaiken uuden suhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iso epäonnistuminen antaa parhaan palkinnon!

  Luvattoman pitkä tauko ollut tänne kirjoittamisessa, mutta nyt tuntuu oikealta hetkeltä purkaa ajatuksiani. Kirjoitettavaa olisi toki aika...