torstai 30. tammikuuta 2020

Talous kuntoon




Netistä rahaa

Internet tarjoaa monia mahdollisuuksia oman talouden kohentamiseen. Itseäni jaksaa ihmetyttää, kuinka vain harvat ottavat kiinni siellä tarjotuista mahdollisuuksista. 
Omassa tuttavapiirissäni ennakkoasenteet ovat kovat netin tarjoamien mahdollisuuksien suhteen.

Raha kuuluu eittämättä mielekkääseen elämään. Henkilökohtaisesti en kuitenkaan usko, että omaa talouttaan voi parantaa sormia napsauttamalla. Esimerkkinä voin mainita itseni. Mikäli oma rahankäyttö on ollut holtitonta, niin mikään ei muutu ennen oman ajatusmaailman muokkaamista.
En ole aikaisemmin halunnut kirjoittaa rahasta edellä mainitusta  syystä.
Kokemukseni on, että ainoastaan sen jälkeen, kun olin valmis muuttamaan itseäni myös oma talouden hallinta otti ison askeleen parempaan.

Ehkä yleisin kuulemani valitus koskee matkustamista. Ei ole rahaa matkustaa, ei ole lomakassaa, ei ole mahdollisuutta säästää, olisi hienoa edes kerran päästä kunnon lomamatkalle…
Olen niin monta kertaa kertonut näille ihmisille, kuinka tehdä 2 000-3 000 euron  matkarahat muutamassa kuukaudessa internetissä. Olen myös luvannut näyttää kädestä pitäen kuinka se tapahtuu, mutta heitä ei vaan kiinnosta. Sitten taas pian valitetaan, kun ei ole rahaa matkustaa.
Syy on internet, ei siellä voi heidän mukaansa tienata tai siellä tulee vain huijatuksi. Sitten kun kysyn, että kuinka monta kertaa ja mitä olet kokeillut, niin vastaukseksi saan hiljaisuuden.
Minun matkustamisia kyllä jaksavat vatvoa ja mainita kuinka minun on hyvä sanoa sitä ja tätä.
Siis ihan sama mahdollisuus olisi muillakin, mutta kun ei. Ennakkoasenteet ovat kovassa. Niin ne tosin olivat ensin minullakin, mutta kun aloin muuttamaan itseäni, niin mieli avautui kaikelle uudelle.

Oman arvioni mukaan moni purnaa omasta taloudellisesta tilanteesta, mutta myös samalla hyväksyy sen. Ei ole halua, voimaa tai kykyä muuttaa sitä. Tästä aasinsilta esimerkiksi aikaisempaan tekstiini, siis kuinka käytät aikaasi? 
Suurin osa aikaisemmin mainituista valittavista tuttavistani on sinkkuja, ei ole perhettä tai puolisoa huomioitavana. Illat menee hassuja kissavideoita katsellessa ja huumorikuvia Facebookin postaillen. Omasta mielestäni tuo on pakoa oman minän ja totuuden kohtaamisesta. En epäile etteikö hassu kissavideo tai huumorikuva piristäisi hetken mielialaa, mutta se on vain hetki, ei kestävä ratkaisu.
Kaikki tieto ja taito olisi internetissä tarjolla opiskeltavaksi, mutta ei kelpaa. Kielitaitokaan ei ole este, niin yksitysikohtaisesti asiat esimerkiksi YouTubessa näytetään videoilla. Se on sitten itsestä kiinni mitä sieltä YouTubesta katsoo.

Ei sitä rahaa netistä laarin sada hetkessä. Käsitykseni mukaan moni antaa periksi aivan liian aikaisessa vaiheessa. Itselläni taisi mennä kolme kuukautta ensimmäisen euroni tienaamiseen. Kirjauduin palveluun, joka lähettää kyselyitä vastattavaksi. Aluksi sain kyselyitä harvakseltaan. Toisekseen muutaman vastatun kysymyksen jälkeen sain aina ilmoituksen, etten ole oikea henkilö suorittamaan kyselyä loppuun.
Vihdoin tuli kuitenkin se päivä, että olin haluttu henkilö ja sain täyttää kyselyn loppuun ja ensimmäinen euro oli tienattu. Sitten niitä kyselyitä alkoi tulla useammin ja yhä useammin myös tulin hyväksytyksi täyttämään kyselyn loppuun asti.
Ei kuulosta hurjalta rahavirralta, mutta kun liityin pariin muuhun vastaavaan palveluun, niin välillä tuli kuukaudessa kolminumeroisia lukuja ilmaista rahaa. Minulle se antoi uskon, että netistä tosiaan saa ilmaista rahaa, mutta ei siinä heti tuntipalkoille pääse.
Pienistä puroista kasvaa ajan kanssa ainakin järvi, jos ei heti merta.

Itse en aloittaessani haaveillut miljoonista netissä. Hiljalleen niitä pieniä summia alkoi kertymään ja tuli ajatus matkarahojen tienaamisesta. Nyt on jo useampi matka tehtynä netistä ansaituilla rahoilla. Nykyisinhän netti on täynnä mahdollisuuksia extran tienaamiseen. 
En vieläkään haaveile miljoonista, mutta sen verran oppia ja uskoa on tarttunut hihaan, että suunnitelmat tulevaisuudesta ovat toiset kuin aloittaessani. Pari isompaa suunnitelmaa on paperilla ja vuoden olen itselleni antanut aikaa niiden toteuttamiseen. Ensiksi on jälleen opiskelun paikka ja sitten tuumasta toimeen.

Tutkin ennen tämän tekstin kirjoittamista rahaa koskevia hakuja netissä. Ei niin yllättäen suosittuja hakuja olivat kaikki nopean rahan tienaamiseen liittyvät haut. Yllätys oli kuitenkin laittomaan rahaan liittyvät haut. Koskahan ihminen oppii, että nopea nousu tietää vielä nopeampaa ja syvempää laskua.
Ihan jokaisella on mahdollisuus ansaita rahaa netistä, mutta se vaatii sitoutumista. 
Alussa mainitsemani 2 000- 3 000 euron tili muutamassa kuukaudessa on täysin mahdollista ihan vasta-alkajallekin. 
Yritän avata tulevissa teksteissä eri mahdollisuuksia netissä tienaamiseen. Mietin myös videoiden tekemistä, mutta en lupaa varmaksi.

Onko kotitalouden menojen seuranta hallussa? Voit testata oman taloutesi tilan tästä linkistä. Siellä on muutenkin paljon hyödyllistä luettavaa.
Kannattaa myös kaivaa netistä eri sijoitusblogeja ja säästämiseen  liittyviä artikkeleita. Vaikka taloudellinen tilanne olisi kestämätön, niin noista blogeista voi saada inspiraation muutokseen.
Mikäli raha-asiasi ovat kurjassa jamassa, niin useimmiten se on pitkän aikavälin lopputulos. Älä siis uskottele itsellesi, että voit korjata tilanteen parissa viikossa tai kuukaudessa. Älä tee paniikkiratkaisuja, älä usko netin nopeasti rikkaaksi -tarjouksiin.

Etsi voimasi ja tee päätös mielekkäämästä elämästä jo tänään!

1 kommentti:

  1. Luin blogin kerralla läpi. Taisin löytää pari puuttuvaa palasta. Kiitos!!!

    VastaaPoista

Iso epäonnistuminen antaa parhaan palkinnon!

  Luvattoman pitkä tauko ollut tänne kirjoittamisessa, mutta nyt tuntuu oikealta hetkeltä purkaa ajatuksiani. Kirjoitettavaa olisi toki aika...