tiistai 12. toukokuuta 2020

Oman nettibisneksen aloittaminen



Oletko mahdollisesti haaveillut omasta nettibisneksestä muodossa tai toisessa, mutta et tiedä mistä aloittaa? Huolimatta osaamisesi tasosta tai rahatilanteestasi voit aloittaa esimerkiksi oman verkkokaupan pienin ponnistuksin ja edullisesti.

Edellisessä tekstissäni kirjoitin oman kokemukseni äkkirikastumisesta netissä. Sitä kokemusta ei siis ole, mutta kyllä netissä rahaa voi tehdä ja jopa päästä siihen, että tienaa elantonsa kokonaan siellä.
Tämä vaatii työtä ja pitkäjänteisyyttä, mutta koska näistä olen jo kirjoittanut, niin suoraan asiaan.

Oletko kiinnostunut avaamaan esimerkiksi oman verkkokaupan, perustamaan nettisivuston, joka myy jonkinlaista palvelua tai haluat kokeilla tienata rahaa markkinoimalla muiden mainoksia, niin kaikki on mahdollista.
Mikäli olet vasta-alkaja tai omaat jonkin verran kokemusta, niin suosittelen tutustumaan sivustoon nimeltä Udemy, jonne pääset tästä klikkaamalla.
YouTubesta voi löytää paljon hyviä opetusvideoita jonkin asian tekemiseen, mutta Udemy on monta luokkaa parempi paikka uuden oppimiseen. Siellä voit opiskella montaa muutakin asiaa kuin vain nettibisnekseen liittyviä kursseja. On terveyteen, taiteeseen ja jne. liittyivä kursseja.
Kurssit eivät ole ilmaisia, mutta 2-3 kertaa kuukaudessa saat tarjouksen, jolla voit ostaa kurssin tai useita kursseja alle kympillä. Itse odotan aina näitä tarjouksia ja ostan 2-4 kurssia kerralla.
Kurssit ovat siis videokursseja ja niiden kesto voi olla 2 tunnista yli 50 tunnin kursseihin.
Kun olet kerran ostanut jonkin kurssin, niin se säilyy aina siellä tallessa. Voit siis katsoa sitä yhä uudestaan tai palata tarkistamaan jotain kohtia kurssista. Voit merkata haluamiasi kohti videoista, joten sinulle tärkeät kohdat on helppo löytää myöhemmin uudestaan, ilman että täytyy pyörittää koko videokurssi läpi. Lähes kaikki kurssit tarjoavat myös  hyödyllistä materiaalia ladattavaksi.
Kannattaa tietysti katsoa ennen kurssin ostamista sen saamat arvostelut.
Omasta kokemuksestani voin sanoa, että jokainen ostamani kurssi on ollut todella laadukas.

Seuraavaksi suosittelen tutustumaan sivustoon nimeltä Fiverr, sinne pääset klikkaamalla tästä. Tällä sivustolla voit palkata jonkun tekemään verkkokauppasi, kirjoittamaan artikkeleita blogiisi tai kotisivullesi, tekemään treenivideon tai yogavideon sivustollesi ja monta muuta asiaa.
Nimensä mukaisesti voit saada kotisivun tai treenivideon vitosella.
30-40 eurolla saat jo ihan kelpo verkkokaupan avaimet käteen periaatteella.
Itse pyrin tekemään suurimman osan nettijutuistani itse. Välillä on kuitenkin ollut ja on edelleenkin järkevämpää palkata joku muu tekemään tiettyjä asioita pientä korvausta vastaan. Säästän näin aikaa jonkin vielä tärkeämmän tekemiseen.
Jälleen kannataa rauhassa katsoa mitä kaikkea sivustolla on tarjolla ja lukea arvostelut ennen palvelun ostamista.
Tämän sivuston kohdalla voin myös sanoa, että aina olen saanut haluamani eikä pettymyksiä ole tullut.

Huomaa myös, että voit tehdä oman kurssin/kursseja Udemyn sivustolle tai liittyä Fiverriin tarjoamaan omaa osaamistasi ja tienata rahaa myös tällä tavalla.

Itse olen Fiverria ennemmin halunnut syventää omaa osaamistani Udemyn kursseilla tai opiskella uusia asioista alusta alkaen. Voisin myös kuvitella, että mikäli osaaminen tai tietotaso on nollissa, niin ehkä olisi hyvä ensin katsoa opetuskurssi sinua kiinnostavasta aiheesta läpi Udemyssa. Tämän jälkeen et ehkä edelleenkään halua tehdä mitään itse, mutta tiedät paremmin mitä odottaa ja vaatia mikäli palkkaat jonkun Fiverrista.

200 euron budjetilla saat jo varmasti hyvän verkkokaupan tai muun vastaavan sivuston.  30-40 eurolla voit saada kelpo sivuston, mutta sivuston design voi jossain tapauksissa olla heikko. Voit toki yrittää löytää 15 euron sivuston ja 15 euron designerin ja laittaa nämä yhteen.
Designin lisäksi tärkeätä on, että saat kännykkäystävällisen sivuston ja että maksupalvelulden asentaminen kuuluu hintaan. Moni 5-15 euron sivusto ei välttämättä tarjoa maksupalvelun asentamista, eli saat verkkokaupan, mutta et voit käyttää sitä ennen kuin maksupalvelu on asennettuna.

Herää siis kysymys, että mikäli oman nettibisneksen aloittaminen on näin helppoa ja edullista, niin miksei kaikki sitten tee näin?
Osan kohdalla esteeksi saattaa nousta kielimuuri. Fiverrista tosin voi ostaa joitain palveluita myös suomen kielellä.
Faktaa on kuitenkin se, että varsinainen työ alkaa vasta sitten kun sivustosi on verkossa koko maailmalle avoinna. Pitäisi saada kävijöitä blogiin tai asiakkaita verkkokauppaan. Markkinointiin menee paljon aikaa, todella paljon. Tähänkin voi tietysti palkata jonkun muun hoitamaan sitä.
Suurin kompastuskivi lienee kuitenkin epärealistiset odotukset. Palvelusi tai tuotteesi voi omasta mielestäsi tuntua ylivoimaisen hyvältä, mutta mitään ei tapahdu. Monelle tulee turhautumisen tunne ja periksi annetaan liian helposti. Mielikuva siitä, että parin kuukauden jälkeen istutaan palmujen alla läppäri sylissä ja katsotaan kuinka dollarit juoksee tilille ei ole realistista. Ajan kanssa tästä voi toki tulla todellista.


Markkinointi on sitten oma maailmansa, josta voisin kirjoittaa monta juttua. Lyhyesti tyydyn toteamaan, että älä lähde heti maksulliseen markkinointiin tai jos lähdet, niin hyvin pienellä panostuksella. Aluksi on parempi luoda käyttäjätili eri somekanaviin ja mainostaa ilmaiseksi niiden kautta.

Eli kannattaa tutustua näihin kahteen mainitsemaani sivustoon ja huomaat kuinka helppoa ja halpaa oman nettibisneksen aloittaminen on. Rajoituksena on oikeastaan vain oma mielesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iso epäonnistuminen antaa parhaan palkinnon!

  Luvattoman pitkä tauko ollut tänne kirjoittamisessa, mutta nyt tuntuu oikealta hetkeltä purkaa ajatuksiani. Kirjoitettavaa olisi toki aika...