sunnuntai 12. tammikuuta 2020

Positiivisen päivän eväät



Älä selaa puhelinta heti herättyäsi

Minkälainen aamu sinulla on? Heräätkö mahdollisimman myöhään, mietit kuinka olisi kiva jäädä kotiin, selaat puhelimella pikaisesti sosiaalisen median läpi, nautit välttävän aamupalan ja kiiruhdat töihin? 
Kohtaat päivän ensimmäisen vastoinkäymisen ja kahlaat mieli mustana loput päivästä läpi?
Minulle tuo oli aikaisemmin normipäivä.

Tarjoilen tässä omat evääni aamun suhteen. Lupaan, että jo kuukauden jälkeen huomaat melkoisen muutoksen itsessäsi, jos teet nämä asiat joka aamu.
Joudut luultavasti laittamaan herätyksen aikaisemmaksi, mutta siitä ei tule ongelmaa mikäli todella haluat muutosta elämääsi.

Kun heräät aamulla, niin jätä puhelin herätyksen jälkeen heti sivuun. Mikäli alat heti selaamaan puhelimella somea tai uutisia, niin näet varmasti jotain negatiivisia tunteita herättävää. Edellisellä voi pilata kokonaisen päivän heti lähdössä.

Käy peilin edessä ja sano peilikuvalle, että tästä tulee hieno päivä!

Tee joka aamu jonkinlainen liikuntasuoritus, käy reippaalla kävelyllä/hölkällä tai tee vaikka jumppaa/lihaskuntoa omalla kehopainolla kotona. Puoli tuntia riitää oikein hyvin. 
Tämä vapauttaa endorfiinit, eli keskushermoston hormoonit, jotka tuottavat mielihyvää ja lievittävät kipua. Mikä mahtava positiivinen energialataus päivälle!

Meditoi, mietiskele tai tee jotain vastaavaa. Itse yleensä kuuntelen ja uppoudun seuraavan videon pariin 10-15 minuutiksi: https://bit.ly/2Tko4Rt

Kirjoita vähintään kolme asiaa mistä olet kiitollinen ja mieti niitä hetki. Yritä fiilistellä kirjoittamiasi asioita. Ei ole väliä vaikka kirjoittaisit uudestaan ja uudestaan samoja asioita. Tärkeintä on, että kirjoitat ne joka aamu. 

Tee lukujärjestys päivän tehtävistä ja yritä käydä ne mielikuvina läpi.

Katso tai kuuntele jotain mikä motivoi sinua ja antaa positiivista mieltä.

Kun tekee edellä mainitut asiat, niin päivän aikana tapahtuvat vastoinkäymiset on paljon helpompi käsitellä, kun on positiivinen startti alla. Negatiivisella aamulla päivän mittaan tulevat ongelmat tuntuvat vielä raskaammilta.

Monen mielestä tuohon ei löydy aikaa aamuisin ja tuntuu muutenkin mahdottomalta. 
Aamu on yksi erottava tekijä niiden välillä, jotka elävät mielekästä elämää ja jotka vain haaveilevat siitä.
Kamal Ravikant sanoo, että itsensä rakastaminen on harjoittelua. Omasta kokemuksesta tiedän kuinka vaikeaa uusien rutiinien opettelu on. Pian niistä kuitenkin tulee elämäntapa päivittäisten toistojen myötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iso epäonnistuminen antaa parhaan palkinnon!

  Luvattoman pitkä tauko ollut tänne kirjoittamisessa, mutta nyt tuntuu oikealta hetkeltä purkaa ajatuksiani. Kirjoitettavaa olisi toki aika...