perjantai 8. toukokuuta 2020

Kokemukseni äkkirikastumisesta internetissä



Miltä tuntuisi lopettaa päivätyöt ja kurvailla avoautolla palmujen reunustamilla kaduilla? Kyllä kiitos, erittäin mielelläni näin teen ja niin voit tehdä sinäkin. Tartu tarjoukseen, sillä tämä mahdollisuus on tarjolla vain rajatulle määrälle ihmisiä.

Jotenkin noinhan se aina menee, kun äkkirikastumista on tarjolla. Itsekin aikoinaan kokeilin vauhdikasta vaurastumista, jopa muutamalla eri nettiohjelmalla. Itselleni ei dollari hymyillyt, maksajan rooliin jäin.
Ehkä olisin jopa näillä ohjelmilla voinut jonkun lantin tienata, mutta en ollut valmis tekemään sitä määrää työtä mitä se todellisuudessa vaatii.
Suurin osa oli kyllä rahat pois laiskoilta ja ahneilta, kuten minä siihen aikaan olin.

En oikeasti uskonut rikastuvani hetkessä, mutta pidin itseäni niin erinomaisena, että tekisin mukavat rahat hyvin nopeaan. Toisekseen optimismini oli lievästi sanottuna ylimitoitettua.
Kun tuloksia ei näkynyt toivottuun tahtiin, niin mielenkiinto lopahti ja annoin periksi. Tämä oli aikaa, kun esimerkiksi Instagram ei ollut olemassa ja Facebook oli uusi juttu.
Omaa osuuttani en viitsinyt tarkastella, oli helpompi tuomita kaikki nettiohjelmat pelkäksi kusetukseksi. Pienen viiveen jälkeen hävetti, että olin sortunut hölmöläisten juttujen vietäväksi.

Tänä päivänä netti on vielä enemmän pullollaan äkkiä rikkaaksi -ohjelmia. Ne myös myyvät enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Ilmiön takana on sosiaalinen media, ihmisillä on kiire päästä näyttämään menestystään koko maailmalle. Hullultahan tämä kuulostaa, mutta näin se vaan on. Oikeastaan sama ilmiö on pikavippien ja kulutusluottojen kanssa. Äkkiä rahaa ja sitten someen esittelemään lainarahalla tehtyjä ostoksia.
Nopea nousu vaan yleensä johtaa rajuun pudotukseen.

Kolikolla on kuitenkin positiivinen toinen puoli. Netti on nykyisin pullollaan tietoa kuinka tehdä rahaa netissä, ehkä jopa niin pitkälle, että päivätyönsä voi vielä joskus jättää. Ne vaan eivät ole äkkiä rikkaaksi -ohjelmia, päinvastoin niissä saa tehdä enemmän työtä ensi alkuun kuin päivätyönsä kanssa. Takuita onnistumisesta ei siltikään ole.

Tietoa on siis tarjolla valtavat määrät, kyse on kyvystä suodattaa se hyödyllinen tieto turhasta tiedosta. Esimerkiksi YouTubesta löytyy valtava määrä kanavia joilla on satojatuhansia tai miljoonia katsojia. Loogista on ajatella, että ne ovat hyvää materiaalia oppimiseen. Moni näistä tubettajista heruttaa tietoa ja osaamistaan antaen kuvan hyvästä tyypistä seurata ja tilata videoita. He ovat yleensä aina verkkokaupalla omaisuutensa tehneitä tubettajia. Suurin osa näistä guruista jättää kuitenkin kaikkein kriittisimmän tiedon kertomatta. Vasta-alkajalle toki hyvä tapa kerätä perustietoa.
Totuus on kuitenkin, että monen hyödylliseltä näyttävän tubettajan kanssa haaskaat vain aikaasi. Edelleen korostan, että on siellä niitä helmiäkin joukossa.

Toinen tärkeä  juttu on oman ajankäytön hallinta. Mikäli aiot aloittaa omaa nettibisnestä jossain muodossa, niin tee heti aluksi itsellesi lukujärjestys. Kuinka monta tuntia päivässä ja minä päivinä käytät aikaasi siihen. Kaiken ei pidä olla konkreettista sivuston tai someprofiilin rakentamista, vaan sisällytä mukaan myös opiskelu sekä muu tutkimustyö. Kahta viimeistä pidän onnistumisen kannalta ratkaisevana.
Aasinsilta seuraavaan, eli et osaa tehdä kotisivua, someprofiilia tai omat taitosi ovat heppoiset niiden suhteen. Tiedät kuitenkin mitä haluat esimerkiksi myydä tai mitä palvelua tarjota. 
Ei kannatta alkaa opettelemaan koodaamista tai ulkoasun suunnittelua, kun tänä päivänä voit palkata jonkun tekemään kaiken sen puolestasi hyvin halvalla. 50 eurolla saat jo esimerkiksi valmiin nettikaupan itsellesi. 
Eli mieti tarkkaan kuinka ja mihin aikasi käytät ja missä kohtaa voit säästä  aikaa palkkaamalla jonkun tekemään osan työstäsi. Opettele ja tutki sen sijaan lisää sitä missä olet hyvä ja mistä olet kiinnostunut. 
Tai jos olet hyvää koodaamaan, sinulla on idis, mutta et tiedä markkinoinnista mitään, niin jälleen kerran voi edullisesti palkata jonkun tekemään sen puolestasi.

Kovin työ alkaa sitten, kun sivustosi, blogisi tms. on valmis. Nyt sille pitää saada yleisöä.

Edellisiä avaan enemmän seuraavassa postissa.

Summauksena, netin äkkirikastumisia ei vaan yksinkertaisesti tapahdu, mutta kovalla ja ptikäjänteisellä työllä voit päästä käsiksi mukavaan rahavirtaan. Ehkä jopa siihen, että istut palmujen alla ja katselet kuinka eri tulovirroista tulee mukava summa kuukautta kohden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iso epäonnistuminen antaa parhaan palkinnon!

  Luvattoman pitkä tauko ollut tänne kirjoittamisessa, mutta nyt tuntuu oikealta hetkeltä purkaa ajatuksiani. Kirjoitettavaa olisi toki aika...